Bulgur saláta - Tabulé saláta

Hozzávalók 5-6 főre:

  • 20 dkg bulgur
  • fél kg paradicsom
  • fél kg uborka
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • mentalevél
  • fél citrom leve
  • só, bors, olíva olaj

Elkészítés:

A bulgurt kétszeres mennyiségű sós, borsos vízben főzzük meg vagy forrázzuk le és hagyjuk állni 15-20 percig. A zöldségeket vágjuk apróra és keverjük össze. Adjuk hozzá a puha bulgurt és az olajat. Ízesítsük citromlével, sóval, borssal. Végül az apróra vágott petrezselyemmel és mentával keverjük el. 974 kcal és 160 g szénhidrát, tehát adagoként 195 kcal és 32 g szénhidrát.
Jó étvágyat kívánok!
Szálka Brigitta és Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum