Csirkemell céklába töltve

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg csirkemell vagy más csirke színhús
  • 80 dkg cékla (4 közepes fej)
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • petrezselyemzöld, őrölt kömény, szerecsendió, só, esetleg fokhagyma

Elkészítés:

A céklát egészben megfőzzük, meghámozzuk, félbe vágjuk és a közepét kivájjuk. A csirkét megfőzzük, leszedjük a csontról és összenyomkodjuk vagy össze turmixoljuk a húst. Vízben áztatott, kinyomkodott zsemlével, tojással és fűszerekkel összedolgozzuk. A céklákba töltjük a tölteléket és olajozott tepsibe helyezzük őket. Mellé tesszük a kivájt cékla darabokat is, meglocsoljuk tejföllel és előmelegített sütőben vagy grillen átsütjük. Burgonya körettel tálaljuk.

Energiatartalom 1 főre: 312 kcal.

Szénhidrát tartalom 1 főre: 19,6 g.

Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum