Hozzávalók 4 személyre:
- 32 dkg darált sertéshús
- 1 kg spárgatök
- 80 g rizs vagy hajdina
- 12 dkg tejföl
- 3 dkg olaj
- 6 dkg vöröshagyma
- só, bors, kapor, petrezselyemzöld
Elkészítés:
Olajon megpirítjuk a hagymát és hozzátesszük a darált húst. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel és puhára pároljuk. Közben megfőzzük a rizst és a darálthúshoz keverjük.
Kikenünk egy jénait vagy magasabb tepsit és a kaporral elkevert, sózott, gyalult tök felét leterítjük. Erre jön a húsos rizs, majd a tetejére a maradék tök. Meglocsoljuk tejföllel és forró sütőben megsütjük. Friss kaporral megszórva tálaljuk.
(Érdemesebb öregebb vagy lecsepegtetett tökből készíteni, hogy ne eresszen sok vizet.)
Energiatartalom egy főre: 420 kcal. Szénhidrát: 34 g.