Rakott tök

Hozzávalók 4 személyre:

  • 32 dkg darált sertéshús
  • 1 kg spárgatök
  • 80 g rizs vagy hajdina
  • 12 dkg tejföl
  • 3 dkg olaj
  • 6 dkg vöröshagyma
  • só, bors, kapor, petrezselyemzöld

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a hagymát és hozzátesszük a darált húst. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel és puhára pároljuk. Közben megfőzzük a rizst és a darálthúshoz keverjük.

Kikenünk egy jénait vagy magasabb tepsit és a kaporral elkevert, sózott, gyalult tök felét leterítjük. Erre jön a húsos rizs, majd a tetejére a maradék tök. Meglocsoljuk tejföllel és forró sütőben megsütjük. Friss kaporral megszórva tálaljuk.

(Érdemesebb öregebb vagy lecsepegtetett tökből készíteni, hogy ne eresszen sok vizet.)

Energiatartalom egy főre: 420 kcal. Szénhidrát: 34 g.

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum