Töltött vöröshagyma

Hozzávalók:

  • 1 kg vöröshagyma
  • 40 dkg tonhal
  • 2 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 2 dl kefír
  • 10 dkg Tenkes sajt
  • fél dl étolaj
  • petr.zöld, bors, babérlevél, só

Elkészítés:

Egyforma nagyságú, közepes méretű hagymákat válasszunk. A hagymákat megtisztítjuk, felső 1/3-ad részsét levágjuk, a nagyobb részt kivájjuk. A tonhalat sóval, babrélevéllel, ennyhén ecetes vízben kifőzzük és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a felaprított hagymabelet, a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét és petrezselyemzöldet. Sóval, borssal jól elkeverjük és az így kapott töltelékkel megtöltjük a hagymákat, tetejüket visszahelyezzük. Tűzálló tálba egymás mellé szedjük, meglocsoljuk kefírrel és reszelt sajtot szórunk rá. Sütőben vagy grillen átsütjük.

Adagonként 170 kcal-t és 16 g szénhidrátot tartalmaz.

Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum