dr_koczka_viktoria

Dr. Koczka Viktória

bőrgyógyász szakorvos

Képzettség:

1975. Érettségi - a pápai Türr István Gimnázium fizika tagozatán

1981. Orvosi diploma - Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar, Budapest

1986. Bőrgyógyászati szakvizsga

Munkahely:

1981 Magyar Imre Kórház Bőrgyógyászati Osztály, Ajka

1983 Veszprém Megyei Kórház Bőrgyógyászati Osztály, Veszprém

1986 Bőr-nemibeteg Gondozó Intézet, Balatonalmádi

2016 - Vanderlich Egészség Centrum, Bőrgyógyászati szakrendelés

Érdeklődési terület, kutatás, publikáció:

Az ajkai Magyar Imre Kórház Bőrgyógyászatán bekapcsolódtam az osztályon folyó tudományos munkába és részt vettem a „C1 inhibitor szerepének vizsgálata a Quinke ödéma kialakulásában” vizsgálatban, melynek eredményei 1982-ben publikálásra kerültek a Magyar Dermatológiai Szemlében.

1985-ben a Fiatal Bőrgyógyászok Kecskeméti Országos Fórumán a tumoros megbetegedésekhez társuló tünet együttes (paraneoplasztikus syndroma) jelentőségéről tartottam előadást.

1986-2010 között a balatonalmádi Bőr és Nemi-beteg Gondozóban a szakmai munka mellett rendszeresen végeztem szűrő vizsgálatokat a környező iskolákban, ahol ez időben gyermekorvosiellátás még nem működött.

Számos orvosi témájú tájékoztató előadást tartottam iskolákban, klubokban, idős otthonban.

A betegségek korai felismeréséhez kiemelkedő jelentőségűnek tartom a szűrővizsgálatok elvégzését, ezért 1987-ben a megyében elsőként csatlakoztunk az éves tüdőszűrő vizsgálatokhoz kapcsolódó, kiterjesztett szűrővizsgálati programhoz, hat héten keresztül bőrszűrést végeztünk a tüdőszűrő vizsgálaton megjelentek körében.

A budapesti Bőrklinika szervezésében több esetben vizsgáltuk a bőr-tumorok és a gombás bőrbetegségek előfordulási arányát a szakrendelésen egyéb okból megjelentek körében.

Az elmúlt 15 évben számos alkalommal végeztem anyajegy szűréseket, 2013 nyarán az EMMI által szervezett balatoni strandokon és 2008 óta az európai bőrrák megelőző kampányhoz kapcsolódó országos melanoma napon.

2005 óta rendszeresen oktattam bárgyógyászati alapismereteket a felnőtt képzés keretében (OKJ-s masszőr-képzés, egészségügyi dolgozók továbbképzése).

A kötelező szakmai továbbképzések mellett részt vettem több határterületi képzésen (pl. pszichoterápia), melyeket önállóan nem gyakorolok, azonban fontosnak tartom a szűk szakmai kérdéseken túl az empátiás képesség fejlesztését.

Rendel:

Kedd: 16.00-18.00

A rendelés előjegyzés alapján érhető el.