Rakott, töltött ételek

Zöldségfasirt fűszeres mártogatóssal

Hozzávalók: Elkészítés: A cukkinit és a sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük, enyhén kinyomkodjuk. Összekeverjük a fűszerekkel, zöldfűszerekkel és a kinyomott fokhagymával. Egy tojást keverünk bele és annyi zabpelyhet, hogy formázható legyen. 20-30 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megdagadjon. Zsemlemorzsába kissé megforgatjuk és bő olajban kisütjük. Mártogatóshoz a hozzávalókat összekeverjük: 1 doboz tejföl, snidling, bazsalikom, fokhagyma. A mártogatós 330 kcal-t tartalmaz, a ...

Töltött cukkini 2 személyre

Hozzávalók: Elkészítés: A cukkinikat, ha szükséges, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és kanállal kikaparjuk a magokat. A darált húst összekeverjük a tojással, fél zsemlével, fűszerekkel. A masszával megtöltjük a cukkinikat. Tetejüket fokhagymás, kapros joghurttal meglocsoljuk. Tepsiben, először lefedve átsütjük, majd a fóliát levéve pirítjuk. Egy főre számított energiatartalom: 357 kcal, szénhidrát: 27,35 g. Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Rakott sárgarépa 4 személyre

Hozzávalók: Elkészítés: A ledarált vagy apróra szelt húst a hagymával olajon megfuttatjuk. Majd fűszerezzük és puhára pároljuk. A sárgarépát karikára szeljük és hideg vízben feltesszük főzni. Tűzálló tálba rétegezzük – sárgarépa, hús, tejföl. A tetejét megszórjuk sajttal és a sütőben összemelegítjük. 1 főre számított energiatartalom: 296 kcal, szénhidráttartalom: 19 g. Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum