Hozzávalók:
- 120 g köles
- 550 g zöldbab
- 100 g vöröshagyma
- 200 g paradicsom
- 15 g olaj
- 140 g fokhagymás sovány sajt
- só, bors, snidling, fokhagyma, babérlevél
Elkészítés:
A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát felforrósított olajon megfonnyasztjuk. A megmosott, lecsurgatott köleshez hozzáadjuk a hagymát, ízlés szerint babérlevelet és adagonként 1,25 dl vizet vagy a zöldbab főzőlevét. Sózzuk, lefedve egyszer felfőzzük, majd kis lángon kb. 20-25 percig főzzük, többször megkeverve, hogy ne égjen le. A zöldbabot sós vízben megfőzzük. A sajtot és a paradicsomot apró kockára, a metélőhagymát apróra vágjuk. A zöldbabot és a sajtot a megpuhult köleshez keverjük, tetejére szórjuk a metélőhagymát és a felkockázott paradicsomot. Tálalás előtt sütőben átforrósítjuk.Energiatartalom 1 főre: 292,5 kcal. Szénhidrát tartalom 1 főre: 35,3 g