Sonkás spárga

Hozzávalók:

  • 30 dkg sonka
  • 50 dkg spárga
  • 3 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • só, csipet cukor
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk, 2 cm hosszúra vágjuk – sós, enyhén cukros vízben megfőzzük. A vajból, lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a spárga főzővízéből, sűrűre főzzük. hozzáadjuk a leszűrt spárgát. Tűzről levéve hozzákeverjük a tejfölt. Egy tűzálló tálat kibélelünk a sonka felével, rásimítjuk a spárgát, befedjük a maradék sonkával, megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben ráolvasztjuk sajtot és már kész is a tálalásra.

Energiatartalom: 1040 kcal.

Szénhidrát tartalom: kb. 30 g.

Forrás: Horváth Ilona Szakácsköny

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum