Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg csirkemell vagy más csirke színhús
- 80 dkg cékla (4 közepes fej)
- 1 db zsemle
- 1 db tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál olaj
- petrezselyemzöld, őrölt kömény, szerecsendió, só, esetleg fokhagyma
Elkészítés:
A céklát egészben megfőzzük, meghámozzuk, félbe vágjuk és a közepét kivájjuk. A csirkét megfőzzük, leszedjük a csontról és összenyomkodjuk vagy össze turmixoljuk a húst. Vízben áztatott, kinyomkodott zsemlével, tojással és fűszerekkel összedolgozzuk. A céklákba töltjük a tölteléket és olajozott tepsibe helyezzük őket. Mellé tesszük a kivájt cékla darabokat is, meglocsoljuk tejföllel és előmelegített sütőben vagy grillen átsütjük. Burgonya körettel tálaljuk.Energiatartalom 1 főre: 312 kcal.
Szénhidrát tartalom 1 főre: 19,6 g.
Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.
Jó étvágyat kívánok!