Hozzávalók:
- 30 dkg sonka
- 50 dkg spárga
- 3 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- só, csipet cukor
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk, 2 cm hosszúra vágjuk – sós, enyhén cukros vízben megfőzzük. A vajból, lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a spárga főzővízéből, sűrűre főzzük. hozzáadjuk a leszűrt spárgát. Tűzről levéve hozzákeverjük a tejfölt. Egy tűzálló tálat kibélelünk a sonka felével, rásimítjuk a spárgát, befedjük a maradék sonkával, megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben ráolvasztjuk sajtot és már kész is a tálalásra.Energiatartalom: 1040 kcal.
Szénhidrát tartalom: kb. 30 g.
Forrás: Horváth Ilona Szakácsköny
Jó étvágyat kívánok!