vizsgalatok

Vizsgálatok

ABPM – ambuláns vérnyomás monitorozás

24 órás vérnyomásmonitor (ABPM) előre programozott időpontokban (nappal általában 30 percenként, éjjel óránként) automatikusan vérnyomást mér. Az így nyert mérési eredményeket tárolja, majd az adatokat az erre alkalmas program segítségével számítógépen értékeljük. Segítségével el tudjuk dönteni kezelendő-e a magas vérnyomás, vagy ismert magas vérnyomás kezelése sikeres volt-e.
Ár: 12.000 Ft

24 órás EKG holter monitorozás

Kisméretű készülék segítségével 24 órás folyamatos EKG rögzítésre van lehetőség. Ritmuszavar gyanú esetén használatos készülék által rögzített EKG-t szakorvos megfelelő számítógépes program segítségével értékeli ki. A beteg a vizsgálat napján nem fürödhet, a készüléket nem érheti víz, a mellkason több ún. elektróda felragasztása történik.
Ár: 15.000 Ft

Esemény Holter (alive Cor)

Ár: 12.000 Ft

Szívultrahang

Elsősorban szív alaki és áramlási jellemzőiről nyújt információt. (szívizom megbetegedések, billentyű eltérések, szív teljesítmény) (Csak Dr. Endersz Frigyes végzi. Részletek)
Ár: 15.000 Ft

Terheléses EKG

Elsősorban koszorúér betegségek diagnosztikájában használjuk. Fokozott terheléssel szemben adatokat kapunk a beteg vérnyomásáról, szívritmusáról és koszorúér állapotáról. Hasznos információkat nyerünk a beteg rendszeres sporttevékenységének megítélésére. Szívinfarktust követően állapot felmérésben is jelentős szerepe van. Terheléses EKG csak szakorvosi konzultáció és szívultrahang elvégzése után végezhető. (Csak Kardiológiai vizsgálattal együtt végezzük, önmagában nem. Részletek)
Ár: 15.000 Ft

EKG Vizsgálat

A nyugalmi EKG sok információt ad a szívizom állapotra, szívritmus megítélésében.
Ár: 4.000 Ft

Helyben elvégezhető laboratóriumi vizsgálatok

Vércukorvizsgálat

Ujjbegyből vett kapilláris vérből vércukor korszerű mérő eszköz segítségével néhány másodperc alatt meghatározható.
Ár: 200 Ft

HbA1c

Ujjbegyből vett kapilláris vérből néhány perc alatt elvégezhető vizsgálat, mely a cukorbetegség diagnosztikájában és gondozásában fontos marker.
Ár: 3.500 Ft

Ultrahang vizsgálatok

 • Hasi + kismedencei ultrahang vizsgálat 16.000 Ft
 • Hasi + kismedencei + pajzsmirigy ultrahang vizsgálat 22.000 Ft
 • Nyaki lágyrészek (pajzsmirigy, nyálmirigy, nyirokcsomók) vizsgálata) 10.000 Ft
 • Emlő és hónaljárok ultrahang vizsgálata
  Egyoldali: 12.000 Ft
  Kétoldali: 18.000 Ft
 • Here ultrahang vizsgálata 11.000 Ft
 • Hónaljárok, lágyékhajlat ultrahang vizsgálata 10.000 Ft
 • Lágyrész ultrahang vizsgálat 9.000 Ft
 • Ízületek ultrahang (váll, térd, könyök, boka, kisizületek) vizsgálata
  Egyoldali: 12.000 Ft
  Kétoldali: 19.000 Ft
 • Nyaki erek UH vizsgálata
  Kétoldali: 14.000 Ft
 • Hasi nagyerek (arteriás rendszer) 15.000 Ft
 • Hasi nagyerek (vénás rendszer) 15.000 Ft
 • Alsó végtag mélyvénák (trombózis)
  Egyoldali: 13.000 Ft
  Kétoldali: 20.000 Ft
 • Csecsemők koponya, hasi és csípő ultrahang szűrése
  Komplex: 14.000 Ft
  Koponya: 5.000 Ft
  Has: 6.000 Ft
  Csípő: 6.000 Ft
  Kontroll vizsgálat: 5.000 Ft

Diabeteszes neuropátia vizsgálata lábon

A diabéteszes neuropátia az idegek károsodását jelenti. Ennek oka a magas vércukorszint: a túlzott mennyiségben jelenlévő cukor a finom idegrostokat és azokat az ereket károsítja, melyek az idegeket táplálják. Mivel az idegrendszer nagyon összetett, sokféle idegkárosodás jöhet létre a szervezetünkben. Legtöbbször az agytól legtávolabb eső testrészekben mutatkozik meg elsőként –például a lábban. Ha itt csökkent vagy megszűnt az érzékelés, akkor előfordulhat, hogy forró vízbe lépve nem érzékeli, hogy megégeti a lábát. Esetleg nem veszi észre, hogy megvágta vagy a cipő feltörte a lábát, vagy éles tárgyra lépett. A tapintás-, nyomás-, hő- és fájdalomérzékelés elveszítésével a lábát súlyos sérülés veszélyének teheti ki.

Tíz cukorbeteg közül legalább háromnak van valamilyen fokú, idegeket érintő problémája. Minél hosszabb ideje cukorbeteg, és minél idősebb, annál nagyobb a veszélye a neuropátia kialakulásának.

A vizsgálat fájdalmatlan. Leggyakrabban először a vibrációérzés esik ki, ezt Hangvillával vizsgáljuk. A hőérzés és a fájdalomérzés kiesését szintén fájdalmatlan, egyszerű eszközökkel vizsgáljuk.
Ár: 6.000 Ft mely mindhárom vizsgálatot
és egy 12 elvezetéses EKG vizsgálatot is tartalmaz

Testösszetétel analízis (InBody készülékkel)

A vizsgálat fájdalmatlan, kb. 5 percet vesz igénybe, kiértékelés után tanácsot adunk a további teendőkre.

inbody
 • Ez a magas technológián alapuló, precíziós vizsgálat sokkal pontosabb, mint az eddigi elhízás, illetve zsírtömeg meghatározásra használt módszerek. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a normál testtömeggel rendelkező emberek gyakran már 5-9 kg felhalmozódott zsírral rendelkeznek, ami a testösszetétel méréssel pontosan kimutatható.
 • Tudományos vizsgálatokkal kimutatták: minden kg. hízás kb. 3%-kal, 10 kg hízás 30%-kal, 20kg hízás pedig 60%-kal növeli a szívinfarktus kockázatát.
 • Hasonló arányok észlelhetők magasvérnyomás esetén is.
 • Az elhízással összefüggő betegségek közül a másik leggyakoribb a 2-es típusú cukorbetegség. Mennyiben függ ennek a betegségnek a kialakulása a testsúlytól? Minden kg extra súly 9%-kal növeli a diabétesz kialakulásának a valószínűségét. Ezt úgy kell érteni, hogy 11 kg túlsúly 100%-kal növeli, azaz duplájára emeli a diabétesz valószínűségét.
 • A vizsgálat a testfolyadékokat, izomtömeget, fehérjemennyiségét, a csont-ásványi anyagok tömegét, valamint a zsírtömeget kilogrammban kifejezve mutatja meg. (A mérések reprodukálhatósága 99%!)
 • A vizsgálat alkalmas az elhízás diagnózisára, a fogyás nyomon követésére, a rejtett ödémák kimutatására, az adatok alapján bizonyos terápiás lehetőségek bevezetésére, a fittség mérésre.
Ár: kiértékelés nélkül 7.000 Ft
Ár: kiértékeléssel együtt 10.000 Ft