csecsemo_gyermekgyogyaszat

Csecsemő- gyermekgyógyászat és endokrinológia

Ha a gyermek beteg, vagy betegségre utaló jeleket észlelünk rajta, az mindig nagyon megrémiszti a szülőket. Különösen, ha egy csecsemő vagy kisgyerek beteg, hiszen ő még elmondani sem tudja, mit érez. A gyermekgyógyászatban néha nagyon kevés tünet alapján kell eldöntenünk, hogy valóban betegségről van-e szó, valamint, hogy milyen betegség áll a panaszok hátterében.

A Vanderlich Egészségcentrum a csecsemő-gyermekgyógyászati szakrendelés minden ilyen esetben szívesen segít a szülőknek és gyermekeiknek.
Milyen esetben hozzuk endokrinológushoz gyermekünket?

Pajzsmirigy betegség gyanúja esetén. Általános panaszok, gyengeség, fáradékonyság, túlzott elhízás, vagy hirtelen nagy fogyás, izzadékonyság, mással nem magyarázható rosszullétek hátterében állhat pajzsmirigy betegség. Ez különösen serdülő fiatalokat érinti gyakran.

Túlsúlyos gyermeket. A gyermekkori elhízás korunk egyre nagyobb problémája. A nem megfelelő életmód, helytelen táplálkozás, kevés aktív mozgás sajnos már a gyermekeket is érinti. Egyre fiatalabb életkorban, egyre súlyosabb fokú elhízással találkozunk már gyermekkorban is. Számos esetben már a túlsúly okozta szövődmények is felismerhetők a fiatalokban. Ilyenek a magas vérnyomás, cukorbetegség, vérzsír eltérések. Megfelelő életmóddal ezek a súlyos betegségek elkerülhetők.

Cukorbetegség gyanúja esetén. Cukorbetegségre utaló tünetek: sok vizelés, sok ivás, fogyás, gyengeség, nagy étvágy mellett is. A cukorbetegség is egyre jobban terjed gyermekkorban. Mind az 1-es típusú (inzulin kezelésre szoruló) mind pedig a 2-es típusú (elhízáshoz társuló, kezdetben gyógyszerrel és életmóddal kezelhető) cukorbetegség előfordul a gyermekekben.

Növekedési probléma esetén. Alacsony növés hátterében számos betegség állhat, akár növekedési hormon hiány is, amit ma már kezelni tudunk. Az átlag eltérő fokozott növekedés is lehet betegség tünete.

Serdülési problémák (túl korai vagy túl késői) serdülés esetén, lányoknál vérzészavarok esetén is.

Minden olyan esetben, ahol egyéb szakirányú kivizsgálások után felmerül az endokrin betegség lehetősége.

Orvosok:

csecsemő-gyermekgyógyász, endokrinológus adjunktus

Árak:

Szakorvosi vizsgálat:
20.000 Ft
részletes kórelőzmény felvétele, fizikális vizsgálat, panaszok célzott vizsgálata, kiegészítő vizsgálatok indikálása, a szükséges terápiás beavatkozások és kezelések elindítása, tanácsadás.
Receptírás:
3.000 Ft
* Áraink tájékoztató jellegűek, a végső ár a szakorvosi konzultáció után, a még szükségessé váló és Ön által elfogadott vizsgálatok ismeretében konkretizálódik. A vizsgálatokhoz felhasznált gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök költségeit a fenti árak nem tartalmazzák, kivéve, ha azok megjelölésre kerültek.