borgyogyaszat

Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászat a bőr, köröm és haj problémákkal foglalkozik. A bőrgyógyászati ellátás során vizsgáljuk a bőrön található elváltozásokat, melyek lehetnek alkatunkhoz tartozó tünetek, jó vagy rosszindulatú elváltozások, olyan bőrtünetek melyeket irritáció, allergia, fertőzés vált ki. Ezenkívül a bőrtünetek számos esetben túlmutatnak önmagukon és jelezhetik az immunrendszer, vagy valamilyen belső szervünk hibás működését, kóros állapotát.

A bőrgyógyászati vizsgálat során a legtöbb esetben elég az elváltozás megtekintése, megtapintása, de számos esetben a diagnózis felállításához dermatoszkóp használata szükséges. A dermatoszkóp egy saját fénnyel rendelkező, 10x nagyítású kézi mikroszkóp, mely a vizsgált képlet struktúrájának megítéléséhez nyújt segítséget.

Mikor forduljunk hát bőrgyógyászhoz?

A bőrön, hajon, körmön megjelenő panaszok esetén minden esetben, ugyanakkor konkrét bőrpanaszok nélkül is javasolt rendszeresen szűrővizsgálaton részt venni, mert a dermatoszkópos vizsgálattal számos bőrdaganat (pl. melanoma, basalioma) - a szabad szemmel is látható változások megjelenése előtt -, lényegesen korábban kerülhet felismerésre.

Milyen szolgáltatásokat tudunk nyújtani?

  • Bőrgyógyászati szűrővizsgálat keretében a körmökön, a bőrön, a hajas fejbőrön látható elváltozások megtekintésére kerül sor, különös tekintettel az anyajegyekre, melyek megítélése dermatoszkópos értékeléssel történik. A nyirokcsomók megtapintása is része az általános szűrővizsgálatnak.
  • Általános bőrgyógyászati vizsgálat során a terápiás javaslat kialakítására a konkrét bőrelváltozás (kiütés, viszketés, hajhullás, pattanásos bőr, seborrhea, ekcéma, gombás, bakteriális és vírusos betegség) megvizsgálása, megjelenésének körülményeinek tisztázása, az általános állapotra a rendszeresen és időszakosan szedett gyógyszerekre vonatkozó ismeretek birtokában kerülhet sor. Mivel a bőrön megjelenő tünetek gyakran belső szerveink betegségére utalhatnak, a sikeres terápia érdekében, kiegészítő labor vizsgálatokra és más szakterületek bevonására is szükség lehet (belgyógyászat, érsebészet, reumatológia és ultrahang vizsgálatok)
  • Gyerek-bőrgyógyászati ellátás: a gyerekek bőrének szerkezete eltér a felnőttekétől, ezért védelme, tisztítása, ápolása, fényvédelme is eltér a felnőttekétől, külön odafigyelést igényel.
  • Bőrdaganatos betegek kiszűrése, diagnózisa, kezelés utáni, protokoll szerinti gondozása, mely nem terjed ki az előrehaladott állapotú festékes tumoros betegek gondozására.
  • Otthoni kezeléséhez szükséges, emelt támogatási kategóriába tartozó gyógyszer, kenőcs felírásához háziorvosa részére szakorvosi javaslatot tudunk kiállítani, társadalombiztosítási támogatással Önnekgyógyszert, kenőcsöt tudunk rendelni, receptet írni.

A bőrgyógyászati rendelés keretében bőrsebészeti ellátás nem történik, valamint kötszeres kezelést igénylő betegségek esetében, kötszer felírása csak társadalombiztosítási támogatás igénybe vétele nélkül lehetséges. A bőrgyógyászati szakrendelésre is hozza magával korábbi leleteit és szedett gyógyszereit!

Orvosok:

bőrgyógyász szakorvos

Árak:

Első szakorvosi vizsgálat:
18.000 Ft
részletes kórelőzmény felvétele, fizikális vizsgálat, panaszok célzott vizsgálata, kiegészítő vizsgálatok indikálása, a szükséges terápiás beavatkozások és kezelések elindítása, tanácsadás.
Szakorvosi kontroll vizsgálat (egy éven belül):
12.000 Ft
leletek értékelése, a kezelés eredményességének vizsgálata, szükséges terápiás beavatkozások elvégzése, konzultáció, tanácsadás.
Receptírás:
3.000 Ft
* Áraink tájékoztató jellegűek, a végső ár a szakorvosi konzultáció után, a még szükségessé váló és Ön által elfogadott vizsgálatok ismeretében konkretizálódik. A vizsgálatokhoz felhasznált gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök költségeit a fenti árak nem tartalmazzák, kivéve, ha azok megjelölésre kerültek.