Covid – 19 teszt már elérhető a Vanderlich Egészségcentrumban

A vérvétel vénás vérből történik. A vizsgálatot a Synlab végzi, az egyedüli magán laborszolgáltató, aki az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) megbízásából eddig is a járványügyi tesztelést végezte. Munkájuk kiváló minőségére referencia, hogy Centrumunk nyitása óta végzik az összes laboratóriumi, mikrobiológiai és genetikai vizsgálatainkat.

IgG vizsgálatot végzünk, mely ELISA módszerrel történik. Ellenőrzött, bevizsgált, megbízható módszer, melynek a specificitása és érzékenysége a ma elérhető módszerek közül a legmagasabbak közé tartozik.

Milyen információt ad a vizsgálat?

Az IgG pozitivitás azt mutatja ki, hogy valaki már áteshetett a fertőzésen és rendelkezik immunitással (védettséggel). Nem mutatja ki a kórokozó jelenlétét és a fertőzőképességet sem. Tehát akinek tünetei vannak (láz, köhögés, íz- és szaglóérzés elvesztése, kötőhártyagyulladás, rossz közérzet stb.) ne jöjjön el erre a vizsgálatra. Töltse ki kérdőívünket! Segít eldönteni mit tegyen!

Az érintettek jelentős részsénél (kb.80%) csak enyhe tünetek vannak, nem szorulnak kórházi kezelésre. A megfertőződöttek nagy többségénél kialakul különböző súlyosságban a betegség. Tehát a 80% nem a tünetmentes fertőző képesekre vonatkozik. Mindössze néhány százalékra becsülik azok arányát, akiknél tünetmentesen zajlik le a Covid-19 betegség. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem tartja ezeket az egyéneket a járvány mozgatórugójának.

Kinek érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?

  • Akiknél az elmúlt hónapokban valamilyen felsőlégúti hurut zajlott le, nem ment orvoshoz, vagy ha igen, nem tartották korona vírusra gyanús esetnek.
  • Aki szeretne információt kapni arról, hogy nála nem zajlott-e le tünetmentesen fertőzés.

Ki ne jöjjön el a vizsgálatra?

  • Ahogy feljebb említettük, akinek jelenleg tünetei vannak (láz, köhögés, íz- és szaglóérzés elvesztése, kötőhártyagyulladás, rossz közérzet stb.)
  • Akinek az igazolt korona vírus betegsége zajlott le és nem rendelkezik legalább két negatív PCR teszttel.

Előjegyzést csak e-mailben lehet kérni, úgy, hogy kitöltve visszaküldi a honalapunkon letölthető kérdőívet!

A vizsgálatra maszkban szükséges érkezni, a helyszínen kesztyűt biztosítunk. Kisérő ne jöjjön! A vizsgálatra pontosan érkezzen! A labor várójában egyszerre egy ember tartózkodhat. A recepciónál is tartsa másoktól a két méteres távolságot!

Ár: 14.500 Ft
vérvételi díj: 1.500 Ft