Rakott, töltött ételek

Csirkemell céklába töltve

Hozzávalók 4 adaghoz: Elkészítés: A céklát egészben megfőzzük, meghámozzuk, félbe vágjuk és a közepét kivájjuk. A csirkét megfőzzük, leszedjük a csontról és összenyomkodjuk vagy össze turmixoljuk a húst. Vízben áztatott, kinyomkodott zsemlével, tojással és fűszerekkel összedolgozzuk. A céklákba töltjük a tölteléket és olajozott tepsibe helyezzük őket. Mellé tesszük a kivájt cékla darabokat is, meglocsoljuk tejföllel és előmelegített sütőben vagy grillen átsütjük. Burgonya körettel tálaljuk. ...

Tojáslepény

thumbnail
Hozzávalók 4 személyre: Elkészítés: Az egész tojásokat fűszerezzük és a tejszínnel elkeverjük (habverővel). Felmelegített, kivajazott teflonserpenyőbe öntjük a felvert tojást. Nem keverjük, nem fordítjuk meg. Ha a teteje megalvadt, felgöngyöljük és azonnal tálaljuk. A receptet készíthetjük ...

Rakott tök

Hozzávalók 4 személyre: Elkészítés: Olajon megpirítjuk a hagymát és hozzátesszük a darált húst. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel és puhára pároljuk. Közben megfőzzük a rizst és a darálthúshoz keverjük. Kikenünk egy jénait vagy magasabb tepsit és a kaporral elkevert, sózott, gyalult tök felét leterítjük. Erre jön a húsos rizs, majd a tetejére a maradék tök. Meglocsoljuk tejföllel és forró sütőben megsütjük. Friss kaporral megszórva tálaljuk. (Érdemesebb öregebb vagy ...

Töltött vöröshagyma

Hozzávalók: Elkészítés: Egyforma nagyságú, közepes méretű hagymákat válasszunk. A hagymákat megtisztítjuk, felső 1/3-ad részsét levágjuk, a nagyobb részt kivájjuk. A tonhalat sóval, babrélevéllel, ennyhén ecetes vízben kifőzzük és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a felaprított hagymabelet, a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét és petrezselyemzöldet. Sóval, borssal jól elkeverjük és az így kapott töltelékkel megtöltjük a hagymákat, tetejüket visszahelyezzük. Tűzálló tálba egymás mellé ...

Sonkával rakott palacsinta

Hozzávalók 12 db palacsintához: Töltelék: Elkészítés: Palacsinta: A hozzávalókat a tej felének kivételével, mély tálban kézi habverővel elkeverjük. A maradék tejet is hozzáadjuk. Tejszín állagúnak kell lennie, tejjel vagy vízzel higítható, ha túl sűrű. Egy órát pihentetjük. Zsiradékkal kikent, forró palcsinta sütőben, kisebb merőkanálnyi tésztát oszlatunk el, palacsintalapáttal forgatjuk. Vajon megpírítjuk a lisztet és felengedjük forró tejjel. Az így kapott besamel mártásba belekeverjük a ...

Parajtekercs karfiollal töltve (4 személyre)

Hozzávalók: Töltelék: Elkészítés: A parajt megfőzzük és áttörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat, a lisztet és egy kanál tejfölt. a tojásfehérjék felvert habját is beleforgatjuk. Sütőpapirra vagy zsírozott, lisztezett sütőlapra kenjük és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, még forrón nedves ruhára tesszük, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a piskótatekercset. Újjnyi vastag szeletekre vágjuk, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk. Töltelék: A karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra ...

Cukkinis zöldségfasirt

Hozzávalók: Elkészítés: A zöldségeket lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és a fűszereket. Zsemlemorzsával sűrítjük, tetszés szerinti pogácsákat formázunk és sütőpapírra helyezzük, megkenjük kevés olajjal, sütőben megsütjük. A recept 720 kcal-t és 122 g szénhidrátot tartalmaz. Ha megszámoljuk, hány pogácsa lett belőle, könnyedén kiszámolhatjuk egy pogácsa szénhidrát tartalmát. A recept 720 kcal-t és 122 g szénhidrátot tartalmaz. Ha megszámoljuk, hány pogácsa lett belőle, könnyedén ...

Zöldségfasirt fűszeres mártogatóssal

Hozzávalók: Elkészítés: A cukkinit és a sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük, enyhén kinyomkodjuk. Összekeverjük a fűszerekkel, zöldfűszerekkel és a kinyomott fokhagymával. Egy tojást keverünk bele és annyi zabpelyhet, hogy formázható legyen. 20-30 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megdagadjon. Zsemlemorzsába kissé megforgatjuk és bő olajban kisütjük. Mártogatóshoz a hozzávalókat összekeverjük: 1 doboz tejföl, snidling, bazsalikom, fokhagyma. A mártogatós 330 kcal-t tartalmaz, a ...

Töltött cukkini 2 személyre

Hozzávalók: Elkészítés: A cukkinikat, ha szükséges, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és kanállal kikaparjuk a magokat. A darált húst összekeverjük a tojással, fél zsemlével, fűszerekkel. A masszával megtöltjük a cukkinikat. Tetejüket fokhagymás, kapros joghurttal meglocsoljuk. Tepsiben, először lefedve átsütjük, majd a fóliát levéve pirítjuk. Egy főre számított energiatartalom: 357 kcal, szénhidrát: 27,35 g. Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Rakott sárgarépa 4 személyre

Hozzávalók: Elkészítés: A ledarált vagy apróra szelt húst a hagymával olajon megfuttatjuk. Majd fűszerezzük és puhára pároljuk. A sárgarépát karikára szeljük és hideg vízben feltesszük főzni. Tűzálló tálba rétegezzük – sárgarépa, hús, tejföl. A tetejét megszórjuk sajttal és a sütőben összemelegítjük. 1 főre számított energiatartalom: 296 kcal, szénhidráttartalom: 19 g. Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum