Korpás Pogácsa

Hozzávalók: Elkészítés: A tejet melegítsük meg, oldjuk fel benne a cukrot és oszlassuk el benne az élesztőt. A lisztet, korpát keverjük össze egy tálba és jól keverjük el a többi összetevővel, legalább 5 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni. Dolgozzuk át a tésztát, nyújtsuk 2 cm vastagra és vagdossuk be a tetejét. Szaggassuk ki pogácsa szaggatóval. Kezünkkel forgassuk meg a korongokat. Szórhatunk rá len- vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc ...

Kekszgolyó

Hozzávalók: Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, összekeverjük 2 evőkanál kakaóporral. Az almát lereszeljük és összegyúrjuk a hozzávalókat. Legalább 2 órát hűvös helyen pihentetjük, majd nedves késszel golyókat formálunk. A maradék kakaóporba forgatjuk. Ízlés szerint kókuszreszelékbe is forgathatjuk. Energiatartalom (golyónként): 30 kcal. Szénhidrát tartalom (golyónként): 8 g.

Padlizsánkrém

Hozzávalók: Elkészítés: A padlizsánt megmossuk és 180 fokos sütőben, sütőpapíron 25 percig sütjük, megfordítjuk és még 25 percig hagyjuk sülni. Akkor jó, ha ráncos és benyomható. Meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. Leöntjük róla a felesleges folyadékot. Fa vagy műanyag villával szétnyomkodjuk (össze is turmixolhatjuk) és jól elkeverjük a többi hozzávalóval. Ízlés szerint egy kis majonézzel is meg lehet bolondítani. Energiatartalom: 155 kcal. Szénhidrát tartalom: 22 g.