Tönkölyös muffin

Hozzávalók: Elkészítés: A tönkölybúzalisztben elkeverjük a szódabikarbónát, csipet sót. Majd minden hozzávalót belekeverünk és annyi vízzel engedjük fel, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. Kevés citromlével lehet ízesíteni. Muffin formákba adagoljuk, közepes lángon 20-25 perc alatt megsütjük. A recept 2410 kcal és 275 g szénhidrátot tartalmaz, a muffin méretétől függően számoljuk ki egy darabra vonatkoztatva. Jó étvágyat kívánok! Szálka Brigitta és Henn Dóra dietetikus Vanderlich ...

Köleskoch

Hozzávalók: Elkészítés: A kölest megmossuk, a tejjel és vízzel lassú tűzön megfőzzük, majd langyosra hűtjük.
A tojások sárgáját a mézzel, xilittel, vaníliával, margarinnal, reszelt citromhéjjal elkeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A langyosra hűlt köles masszában elkeverjük a sütőport, a tojássárgájával összekevert hozzávalókat, majd a végén a tojáshabot. A zsiradékkal kikent sütőtálba vékonyan egyenletesen elszórjuk a zsemlemorzsát, majd beleöntjük a köles masszát. (37x29 ...

Hummusz

Hozzávalók: Elkészítés: A száraz csicseriborsót legalább dupla mennyiségű vízbe áztatjuk, és 12-24 órán át állni hagyjuk. Ha időközben felszívná a vizet, öntünk még hozzá. Majd bő vízben ( csipet szódabikarbónával) 40 perc alatt puhára főzzük. (Készíthetjük konzerv borsóból is, ebben az esetben elég felforralni, majd leszűrni.) Leszűrjük és turmixgépbe tesszük a többi hozzávalóval: tahini, szeletelt fokhagyma, fűszerek, olaj és citromlé. Ha nem elég krémes, túl sűrű - a főzővízből adhatunk ...

Bulgur saláta - Tabulé saláta

Hozzávalók 5-6 főre: Elkészítés: A bulgurt kétszeres mennyiségű sós, borsos vízben főzzük meg vagy forrázzuk le és hagyjuk állni 15-20 percig. A zöldségeket vágjuk apróra és keverjük össze. Adjuk hozzá a puha bulgurt és az olajat. Ízesítsük citromlével, sóval, borssal. Végül az apróra vágott petrezselyemmel és mentával keverjük el. 974 kcal és 160 g szénhidrát, tehát adagoként 195 kcal és 32 g szénhidrát. Jó étvágyat kívánok! Szálka Brigitta és Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Brokkoli Krém

Hozzávalók: Elkészítés: Kevés fokhagymát pirítunk, majd ezen a brokkolit megpároljuk, fűszerezzük. Elpárologtatjuk róla teljesen a levet. Még forrón hozzáadagoljuk a kétféle reszelt sajtot, jól összeturmixoljuk. Pirítósra kenve tálaljuk. A szénhidrát tartalma igen alacsony. Jó étvágyat kívánok! Szálka Brigitta és Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Tormás-almás Céklasaláta

Hozzávalók: Elkészítés: Elkészítés: a céklát és az almát meghámozzuk, nagyobb lyukúreszelőn lereszeljük és elkeverjük a tormával. A tejfölből és fűszerekből öntetet készítünk. Jól elkeverjük a reszelt résszel és 1-2 órát állni hagyjuk. A saláta kb. 47g szénhidrátot tartalmaz Jó étvágyat kívánok! Szálka Brigitta és Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Banános Csokis Muffin

Hozzávalók: Elkészítés: A banánt villával összenyomkodjuk. Elkeverjük az olajjal és a vízben oldott édesítőszerrel. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel és a sütőporral. Majd a két masszát jól összedolgozzuk, csipet sót teszünk bele. Hozzáöntjük a tejet is. Legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a zabpehely megdagadjon. Végül tört étcsokit szórunk bele. Mini muffin formába kanalazzuk és 10-15 perc alatt készre sütjük. Egy db muffin kb. 10 g szénhidrátot tartalmaz. Jó étvágyat kívánok! Szálka ...

Fonott Kalács Teljesőrlésű Liszttel

Hozzávalók (20 szelet kalácshoz): Elkészítés kenyérsütőben: A vajat (vagy a margarint) megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet. A kenyérsütő leírásának megfelelő sorrendben tegyük a gépbe a hozzávalókat. Briós vagy kalács programot használjunk a kelesztéshez és a sütéshez. Elkészítés kenyérsütőben kelesztve sütőben sütve: A kenyérsütő leírásának megfelelő sorrendben tesszük a gépbe a hozzávalókat - a tojásból tegyünk el egy keveset a kalács lekenéséhez. Briós vagy kalács programon kelesszük. ...

Korpás Pogácsa

Hozzávalók: Elkészítés: A tejet melegítsük meg, oldjuk fel benne a cukrot és oszlassuk el benne az élesztőt. A lisztet, korpát keverjük össze egy tálba és jól keverjük el a többi összetevővel, legalább 5 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni. Dolgozzuk át a tésztát, nyújtsuk 2 cm vastagra és vagdossuk be a tetejét. Szaggassuk ki pogácsa szaggatóval. Kezünkkel forgassuk meg a korongokat. Szórhatunk rá len- vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc ...

Kekszgolyó

Hozzávalók: Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, összekeverjük 2 evőkanál kakaóporral. Az almát lereszeljük és összegyúrjuk a hozzávalókat. Legalább 2 órát hűvös helyen pihentetjük, majd nedves késszel golyókat formálunk. A maradék kakaóporba forgatjuk. Ízlés szerint kókuszreszelékbe is forgathatjuk. Energiatartalom (golyónként): 30 kcal. Szénhidrát tartalom (golyónként): 8 g.