Brokkoli Krém

Hozzávalók: Elkészítés: Kevés fokhagymát pirítunk, majd ezen a brokkolit megpároljuk, fűszerezzük. Elpárologtatjuk róla teljesen a levet. Még forrón hozzáadagoljuk a kétféle reszelt sajtot, jól összeturmixoljuk. Pirítósra kenve tálaljuk. A szénhidrát tartalma igen alacsony. Jó étvágyat kívánok! Szálka Brigitta és Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Tormás-almás Céklasaláta

Hozzávalók: Elkészítés: Elkészítés: a céklát és az almát meghámozzuk, nagyobb lyukúreszelőn lereszeljük és elkeverjük a tormával. A tejfölből és fűszerekből öntetet készítünk. Jól elkeverjük a reszelt résszel és 1-2 órát állni hagyjuk. A saláta kb. 47g szénhidrátot tartalmaz Jó étvágyat kívánok! Szálka Brigitta és Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Banános Csokis Muffin

Hozzávalók: Elkészítés: A banánt villával összenyomkodjuk. Elkeverjük az olajjal és a vízben oldott édesítőszerrel. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel és a sütőporral. Majd a két masszát jól összedolgozzuk, csipet sót teszünk bele. Hozzáöntjük a tejet is. Legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a zabpehely megdagadjon. Végül tört étcsokit szórunk bele. Mini muffin formába kanalazzuk és 10-15 perc alatt készre sütjük. Egy db muffin kb. 10 g szénhidrátot tartalmaz. Jó étvágyat kívánok! Szálka ...

Fonott Kalács Teljesőrlésű Liszttel

Hozzávalók (20 szelet kalácshoz): Elkészítés kenyérsütőben: A vajat (vagy a margarint) megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet. A kenyérsütő leírásának megfelelő sorrendben tegyük a gépbe a hozzávalókat. Briós vagy kalács programot használjunk a kelesztéshez és a sütéshez. Elkészítés kenyérsütőben kelesztve sütőben sütve: A kenyérsütő leírásának megfelelő sorrendben tesszük a gépbe a hozzávalókat - a tojásból tegyünk el egy keveset a kalács lekenéséhez. Briós vagy kalács programon kelesszük. ...

Korpás Pogácsa

Hozzávalók: Elkészítés: A tejet melegítsük meg, oldjuk fel benne a cukrot és oszlassuk el benne az élesztőt. A lisztet, korpát keverjük össze egy tálba és jól keverjük el a többi összetevővel, legalább 5 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni. Dolgozzuk át a tésztát, nyújtsuk 2 cm vastagra és vagdossuk be a tetejét. Szaggassuk ki pogácsa szaggatóval. Kezünkkel forgassuk meg a korongokat. Szórhatunk rá len- vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc ...

Kekszgolyó

Hozzávalók: Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, összekeverjük 2 evőkanál kakaóporral. Az almát lereszeljük és összegyúrjuk a hozzávalókat. Legalább 2 órát hűvös helyen pihentetjük, majd nedves késszel golyókat formálunk. A maradék kakaóporba forgatjuk. Ízlés szerint kókuszreszelékbe is forgathatjuk. Energiatartalom (golyónként): 30 kcal. Szénhidrát tartalom (golyónként): 8 g.

Padlizsánkrém

Hozzávalók: Elkészítés: A padlizsánt megmossuk és 180 fokos sütőben, sütőpapíron 25 percig sütjük, megfordítjuk és még 25 percig hagyjuk sülni. Akkor jó, ha ráncos és benyomható. Meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. Leöntjük róla a felesleges folyadékot. Fa vagy műanyag villával szétnyomkodjuk (össze is turmixolhatjuk) és jól elkeverjük a többi hozzávalóval. Ízlés szerint egy kis majonézzel is meg lehet bolondítani. Energiatartalom: 155 kcal. Szénhidrát tartalom: 22 g.