Zöldségfasirt fűszeres mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 5-6 db kisebb hagyma vegyesen
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 6 levél bazsalikom
  • 1 cs. snidling
  • fél csomag oregánó
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • olaj
  • zabpehely

Elkészítés:

A cukkinit és a sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük, enyhén kinyomkodjuk. Összekeverjük a fűszerekkel, zöldfűszerekkel és a kinyomott fokhagymával. Egy tojást keverünk bele és annyi zabpelyhet, hogy formázható legyen. 20-30 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megdagadjon. Zsemlemorzsába kissé megforgatjuk és bő olajban kisütjük.

Mártogatóshoz a hozzávalókat összekeverjük:

1 doboz tejföl, snidling, bazsalikom, fokhagyma.

A mártogatós 330 kcal-t tartalmaz, a fasírtban összesen 830 kcal és 104 g szénhidrátot tartalmaz, mely a darabszám szerint megoszlik.

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum