Zöldbabos köles 4 személyre

Hozzávalók:

  • 120 g köles
  • 550 g zöldbab
  • 100 g vöröshagyma
  • 200 g paradicsom
  • 15 g olaj
  • 140 g fokhagymás sovány sajt
  • só, bors, snidling, fokhagyma, babérlevél

Elkészítés:

A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát felforrósított olajon megfonnyasztjuk. A megmosott, lecsurgatott köleshez hozzáadjuk a hagymát, ízlés szerint babérlevelet és adagonként 1,25 dl vizet vagy a zöldbab főzőlevét. Sózzuk, lefedve egyszer felfőzzük, majd kis lángon kb. 20-25 percig főzzük, többször megkeverve, hogy ne égjen le. A zöldbabot sós vízben megfőzzük. A sajtot és a paradicsomot apró kockára, a metélőhagymát apróra vágjuk. A zöldbabot és a sajtot a megpuhult köleshez keverjük, tetejére szórjuk a metélőhagymát és a felkockázott paradicsomot. Tálalás előtt sütőben átforrósítjuk.

Energiatartalom 1 főre: 292,5 kcal. Szénhidrát tartalom 1 főre: 35,3 g

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum