Torna cukorbetegeknek

thumbnail

Tudta, hogy Ön is aktív részese lehet mozgásszervi problémája kezelésének?

Derék-, hát-, nyak-, váll-, csípő-, térdfájdalom... Még felsorolni is hosszadalmas. Azonban napjainkban sajnos egyre többen szenvednek tőlük. A mozgásszervi elváltozásokra korunk népbetegségeként tekintenek. Szinte nincs olyan ember, aki közvetlenül vagy közvetve (valamelyik családtagja betegsége által) ne lenne érintett.

Mi is az a mozgásszervi megbetegedés?

Azok a kórképek tartoznak ide, melyek az ízületek, ill. azok apparátusainak (pl. izmok, csontok, porcok) elváltozásait, megbetegedéseit jelölik.

A mozgásszervi megbetegedések közé tartoznak:

  • a gyulladásos eredetű ízületi problémák
  • a kopásos (az ízületi porc elhasználódásával járó) állapotok
  • az osteoporosis (csontritkulás)

A tünetek változatosak lehetnek, ami leginkább jellemző, az a fájdalom és a mozgáskorlátozottság.

Sajnos már egészen fiatal korban is jelentkezhetnek különböző elváltozások, leggyakrabban azonban a középkorúak és az idősek érintettek.

Fontos, hogy időben felismerjük a problémát és ne hagyjuk, hogy panaszaink egyre súlyosbodjanak! Nehezebb segíteni egy már elhanyagolt, évek óta fennálló ízületi betegséggel küszködő páciensnek.
Csak rajtunk múlik, hogy egy kis idő- és energiaráfordítással hogyan könnyítjük meg mindennapjainkat, mert a fájdalmat megváltoztathatatlan tényként elfogadni nem szabad!

Torna mozgásszervi panaszokra

Bármi is legyen a kiváltó ok és legyünk bármilyen korúak, minden esetben kialakítható egy speciális, abszolút egyénre szabott mozgásterápia, melynek segítségével jobb életminőséget érhetünk el.

A Vanderlich Mozgáscentrumban kortól, nemtől, edzettségtől függetlenül több olyan módszert kínálunk, melyekkel javíthatunk a csont- és izomrendszer egészségén. Bizonyára meglepődik majd, hogy milyen kevés erőfeszítéssel, milyen sokat javíthat életminőségén!

Testünk kíméletes átmozgatásával, célzottan a fájdalmas területekre hatva jelentős javulás, akár fájdalommentesség érhető el. A gyógytornász irányításával, rendszeresen végzett speciális gyakorlatok segítenek az ízületek és az izomrendszer karbantartásában. A Vanderlich Mozgáscentrumban minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy segítséget kapjon a különböző gyakorlatok végzéséhez, a fájdalom csillapításához.

A rendszeresen végzett torna, különböző kezelésekkel társítva csodát tehet! Igény szerint lehetőség van szakorvosi konzultációra is, mely után személyre szabott terápiás programot alkalmazunk. A gyógytorna, az elektroterápia, az ultrahang kezelések és a Bemer terápia segítségével illetve a kezelések kombinálásával szüntetjük meg a fájdalom kiváltó okait és előzzük meg azok krónikussá válását.

Tudta Ön, hogy cukorbetegként tornával is javíthat életminőségén? A testmozgás, az edzés nem csak az egészséges emberek kiváltsága! Sőt...

Miért fontos a rendszeres testmozgás cukorbetegeknek is?

  • a mozgás önmagában csökkentheti a vércukorszintet
  • a szervezet hatékonyabban reagálhat az inzulinra
  • javítja a keringést a végtagokban, ez különösen fontos az érrendszeri szövődmények miatt
  • fokozható a zsírvesztés, ezáltal elérhető a haskörfogat csökkenése, az ideális testsúly
  • a pulzusszám emelésével megdolgoztatja a szívet, a keringési rendszert, a tüdőt
  • csökken a szív-, és érrendszeri katasztrófák kockázata
  • az izzadás révén segíti a méreganyagok távozását a szervezetből
  • nagyobb ellenállóképességet ad a betegségekkel szemben, erősödik az immunrendszer
  • nem utolsósorban segít csökkenteni a stresszt, a szorongást, kiegyensúlyozottabbá válunk
A Vanderlich Mozgáscentrumban életkortól és testsúlytól függetlenül egyénre szabott edzéssel, speciális gépekkel várjuk azokat a cukorbetegeket, akik aktívan szeretnének hozzájárulni állapotuk javításához egy egészségesebb életért! Távol áll Öntől az edzőtermek hangulata? Idegenkedik attól, hogy sok ember előtt tornázzon? Jól felszerelt tornatermünkben, exkluzív környezetben, rugalmas előjegyzéssel várjuk - igény szerint - kis csoportos vagy egyéni foglalkozásainkon!

A mozgás gyógyszer! Torna cukorbetegeknek!

A cukorbetegek életminőségén sokat javít tehát a rendszeresen, módszeresen végzett testedzés. Éppen ezért a mozgásnak kiemelten fontos szerepet kell játszania a cukorbetegek életében. Ha Ön, cukorbetegként ezt nem mondhatja el magáról, akkor itt az idő a változtatásra! Érezze magát egyre jobban!

A cukorbetegek mozgásterápiája kíméletes, ugyanakkor rendkívül hatékony: mérsékelt intenzitású mozgásforma, mely jól követhető gyakorlatokból áll. Minden nagy izomcsoportot átmozgat, a nehézségi fok a résztvevők fejlődésével emelhető.

A Glucose Control speciális mozgásterápia már heti 2 alkalommal segít abban, hogy állóképessége, terhelhetősége növekedjen, mozgékonyabb, fittebb legyen és nem utolsósorban: javuljon a közérzete.

Ami még megfontolandó...

A speciálisan összeállított mozgásterápián túl mely mozgásformák ajánlottak cukorbetegeknek? - Minden mozgás jó, ami növeli az állóképességet és örömet okoz! Szabadidejében használja ki a lehetőséget és sétáljon egy nagyot (gyalogoljon tempósan), biciklizzen, ússzon vagy próbálja ki a vízalatti tornát!