Téli gyümölcssaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg alma
  • 25 dkg narancs
  • 25 dkg grapefruit
  • 7,5 dkg méz
  • 1,5 dkg búzacsíra
  • 1 db citrom

Elkészítés:

A mézet összekeverjük a citrom kicsavart levével és a húsával, valamint kevés reszelt citrom és narancshéjjal – ez lesz az öntet. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük az öntettel és hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt búzacsírával megszórjuk.

Energia: 114 kcal

Szénhidrát: 23 gramm

Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum