Szilvás muffin

thumbnail

Hozzávalók:

  • 7,5 dkg zabkorpa
  • 7,5 dkg búzaliszt
  • 1 púpos evőkanál teljeskiőrlésű liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 11-13 dkg eritrit (attól függően, hogy a lekvár mennyire édes)
  • 3 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • kb. 10 db szilva
  • 1 teáskanál cukor, fahéj

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, apróra felszeleteljük és elkeverjük egy teáskanál cukorral és ízlés szerint fahéjjal. Összekeverjük a száraz összetevőket. Az egész tojásokat kikeverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, végül a lekvárt. A lisztes keveréket folyamatosan hozzá keverjük a tojásos masszához. Végül beleforgatjuk a cukrozott szilvát. A masszát papírral bélelt muffin sütőbe kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük. Mini muffin formában sütve kb. 36-38 db muffin lesz belőle.
Így egy muffinban 58 kcal és 5 g szénhidrát lesz.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum