Hozzávalók:
- 500 g Detki cukorStop keksz
- 4 e.k. kakaópor
- 250 g margarin
- 3 e.k. baracklekvár
- rumaroma
- édesítőszer (kb. 25 db tabletta)
- 1 dl habtejszín, 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszet összetörjük (érdemes húsklopfolóval porrá törni) vagy ledaráljuk és összekeverjük a kakaóporral. Hozzá dolgozzuk a margarint, aromát és a lekvárt, édesítőszert, ha nem áll össze tejet is adhatunk hozzá. Belelapítjuk egy közepes méretű tepsibe, jól megnyomkodjuk és késsel vagy hablapáttal simára dolgozzuk a tetejét. Pár órára hűtőben pihentetjük. Óvatosan felmelegítjük a tejszínt és beleolvasztjuk a kockára tört csokoládét. Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert kicsapódhat a tejszín. Könnyen szelhető csokimázat kapunk. Érdemes egy éjszakát hűtőben tárolni. Kockára szeletelve tálaljuk.