Pikáns vagdalt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg marhahús (lapocka,darálva)
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 6 dkg ecetes uborka
  • 1 db közepes alma (10 dkg)
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 3-4 e.k. olaj
  • só, torma, ketchup, petrezselyemzöld, majoránna, kakukkfű

Elkészítés:

A darált marhahúst összekeverjük a vízben megáztatott, kicsavart zsemlével, apróra vágott -vöröshagymával, uborkával és almával. ízesítjük a fűszerekkel valamint ketchuppal és tormával. Tepsiben rudat formálunk a masszából, meglocsoljuk olajjal és alufólia alatt 40 perc alatt puhára sütjük. A fóliát levéve megpirítjuk a külsejét. Krumplipürével, vagy hidegen salátával tálalható.

Energiatartalom 1 főre: 187 kcal.

Szénhidrát tartalom 1 főre: 8 g.

Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.