Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán (300-400 g)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1,5 kávéskanál só
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk és 180 fokos sütőben, sütőpapíron 25 percig sütjük, megfordítjuk és még 25 percig hagyjuk sülni. Akkor jó, ha ráncos és benyomható. Meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. Leöntjük róla a felesleges folyadékot. Fa vagy műanyag villával szétnyomkodjuk (össze is turmixolhatjuk) és jól elkeverjük a többi hozzávalóval. Ízlés szerint egy kis majonézzel is meg lehet bolondítani.

Energiatartalom: 155 kcal.

Szénhidrát tartalom: 22 g.