Mandulás muffin

thumbnail

Hozzávalók:

  • 1 bögre mandula, hántolatlan, mérés után daráljuk
  • 1 bögre teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 bögre mandulatej (cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • 1 kaskanál szódabikarbóna
  • 20 db édesítő tabletta

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a darált mandulával, szódabikarbónával. Kevés mandula tejet megmelegítünk és feloldjuk benne az édesítőszert. A tojás után a bögre tejet is hozzáadjuk a liszthez és jól elkeverjük. 10 percet állni hagyjuk, majd muffin formába adagoljuk. Egy nagy evőkanál tészta muffinonként. 170 fokon, légkeveréses módban 20-30 percig sütjük. Ízlés szerint a masszába keverhetünk kakaóport, vagy a kész muffinok tetejét étcsokiba mérthatjuk.

1 muffin enrgiatartalma 110 kcal és 7,4 g szénhidrátot fog tartalmazni. (csoki nélkül)

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum