Gombás paradicsom

Hozzávalók:

  • 10 dkg paradicsompüré
  • 40 dkg gomba
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Ha megpirult hozzáadjuk a felszeletelt gombát és puhára pároljuk, gyakran kevergetve. Sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét vízzel hígítjuk apróra vágott petrezselymet szórunk bele és addig főzzük, amíg sűrű szószt kapunk. A tűzről levesszük, sóval ízesítjük. A mártást a gombára öntjük és melegen tálaljuk. Főtt húst adhatunk hozzá.

Energia: 117 kcal

Szénhidrát: 9 gramm

Fehérje: 7 gramm

Zsír: 5 gramm

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum