Diós muffin

thumbnail

Hozzávalók:

  • 1 bögre dió, mérés után ledarálni
  • 1 bögre teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 bögre mandulatej (cukrozatlan)
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 20 db édesítő tabletta

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a darált dióval és a szódabikarbónával. Kevés mandula tejet megmelegítünk és feloldjuk benne az édesítőszert. Az egész tojásokat hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd pedig az összesen egy bögrényi mandula tejet. Konyhai robotgéppel jól elkeverjük. 10 percet állni hagyjuk, majd muffin formába töltjük. 20-30 percig sütjük, 170 fokon, légkeveréses módban. Kb. egy nagy evőkanál egy formában – igy 17db muffinunk lesz.

1 muffin enrgiatartalma 113 kcal és 8 g szénhidrátot fog tartalmazni.