Csokis muffin

thumbnail

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 13 dkg cukor
  • 15 dkg margarin vagy 12 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • fél tábla tört étcsokoládé (90g)

Elkészítés:

Az egész tojásokat, olvasztott margarint és a lekvárt jól összekeverjük robotgéppel. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet a tojásos masszához. Végül kanállal beleforgatjuk az apró darabokra tört étcsokoládét. A muffin formába papírt teszünk, vagy margarinozzuk, lisztezzük. Evőkanállal adagoljuk a masszát. 180 fokon kb. 20 percet sütjük.

Kb. 12 db. lesz, ami egyenként 219 kcal-t és 25 g szénhidrátot tartalmaz.

Ha a receptet fele arányban graham liszttel és cukor helyet xilittel készítjük akkor egy db-ban 195 kcal, és 18,5 g szénhidrát lesz.