Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 13 dkg cukor
- 15 dkg margarin vagy 12 dkg zsír
- 2 db tojás
- 2 evőkanál baracklekvár
- fél tábla tört étcsokoládé (90g)
Elkészítés:
Az egész tojásokat, olvasztott margarint és a lekvárt jól összekeverjük robotgéppel. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet a tojásos masszához. Végül kanállal beleforgatjuk az apró darabokra tört étcsokoládét. A muffin formába papírt teszünk, vagy margarinozzuk, lisztezzük. Evőkanállal adagoljuk a masszát. 180 fokon kb. 20 percet sütjük.Kb. 12 db. lesz, ami egyenként 219 kcal-t és 25 g szénhidrátot tartalmaz.
Ha a receptet fele arányban graham liszttel és cukor helyet xilittel készítjük akkor egy db-ban 195 kcal, és 18,5 g szénhidrát lesz.