Almás-fahéjas muffin

thumbnail

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 13 dkg cukor
  • 15 dkg margarin vagy 12 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 db közepes méretű alma
  • fahéj

Elkészítés:

Az egész tojásokat, olvasztott margarint és a baracklekvárt összekeverjük robotgéppel. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a masszához adagoljuk. Egy közepes méretű almát meghámozunk és lereszeljük. Kinyomkodjuk és a masszához adjuk, ízlés szerint fahéjat keverünk hozzá. A muffin formát kibéleljük papírkapszlival vagy margarinozzuk, lisztezzük. Evőkanállal adagoljuk a masszát. 180 fokon kb. 20 perc alatt barnára sütjük.

Kb. 12 db lesz belőle, melyek egyenként 194 kcal-t és 23 g szénhidrátot tartalmaz.

A receptet készíthetjük fele arányban graham liszttel és cukor helyett xilittel, így alacsonyabb lesz az energia és szénhidrát tartalma.