Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 13 dkg cukor
- 15 dkg margarin vagy 12 dkg zsír
- 2 db tojás
- 2 evőkanál baracklekvár
- 1 db közepes méretű alma
- fahéj
Elkészítés:
Az egész tojásokat, olvasztott margarint és a baracklekvárt összekeverjük robotgéppel. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a masszához adagoljuk. Egy közepes méretű almát meghámozunk és lereszeljük. Kinyomkodjuk és a masszához adjuk, ízlés szerint fahéjat keverünk hozzá. A muffin formát kibéleljük papírkapszlival vagy margarinozzuk, lisztezzük. Evőkanállal adagoljuk a masszát. 180 fokon kb. 20 perc alatt barnára sütjük.Kb. 12 db lesz belőle, melyek egyenként 194 kcal-t és 23 g szénhidrátot tartalmaz.
A receptet készíthetjük fele arányban graham liszttel és cukor helyett xilittel, így alacsonyabb lesz az energia és szénhidrát tartalma.